O projektu “Osnove IPv6”

V decembru 2015 je Zavod za IPv6 – go6 v sodelovanju z Arnesom in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS pričel z izvedbo projekta »IPv6 ozaveščanje – uvajanje internetnega protokola IPv6«, v okviru katerega sta bili izvedeni dve brezplačni celodnevni delavnici.

Prva delavnica je bila izvedena v torek, 15. decembra 2015, s pričetkom ob 9.00 uri, v Šolskem centru Nova Gorica. Druga pa v četrtek, 17. decembra 2015, s pričetkom od 9.00 uri, v veliki dvorani Instituta informacijskih znanosti Maribor.

Na  brezplačnih delavnicah so bili udeležencem predstavljeni vzroki in motivi za uvedbo IPv6 v omrežja in storitve, možne posledice v prihodnosti, če se tega ne stori, podani pa so bili tudi napotki kako se uvedbe lotiti v praksi. 

Delavnici sta bili namenjeni vsem IT strokovnjakom, sistemskim in omrežnim administratorjem ter vsem, ki jih področje uvedbe IPv6 zanima in bi se radi seznanili z uvedbo internetnega protokola IPv6.

Vodila sta jo priznana strokovnjaka s področja uvajanja IPv6 v Sloveniji, Matjaž Straus Istenič in Luka Manojlovič.

Na povezavah si lahko ogledate program delavnic in kratek kviz. Pravilne odgovore na vprašanja pa so udeleženci izvedeli kar na delavnicah.

IPv6 delavnica Nova Gorica

IPv6 delavnica Maribor